Rakitna Rakitna


Verjetnost toče več informacij Hail probability


Kamera VP Rakitna več informacij Weather station camera


Cestna kamera več informacij Road camera


Obiščite še:

Dobrodošli v RakitniRakitna website

Gozdna in arheološka učna potforest learning trail

Jamborna potmast roadPartnerji

V svetu vremenskih postaj je veliko sodelovanja in izmenjave informacij. V nadaljevanju sledi (delni) seznam organizacij in združenj s katerimi sodeluje ta Vremenska postaja.

Spodnji seznam je strogo naključni. Prve besede v vsakem odstavku (če je mogoče) povzujejo njihovo spletno stran z našimi podatki. Do glavne spletni strani pridete s klikom na logo.


 • Het Weer Aktueel Kakšno je trenutno stanje vremena v tem trenutku? Koliko padavin je danes v mojem domačem kraju? Ali je bila ponoči zmrzal? Kakšna je bila najvišja temperatura danes v mojem domačem kraju? Samo nekaj vprašanj o vremenu, ki ga vsak dan zahtevajo skoraj v vsakem gospodinjstvu. Verjetno imate tudi vi ta vprašanja. Hetweeractueel.nl odgovori na vsa ta vprašanja. Poleg vremenskih podatkov vseh sodelujočih vremenskih postaj boste našli tudi obsežno vremensko napoved. Podatki prav tako prikazujejo trenutno temperaturno karto.
  Website: Het Weer Aktueel
 • UK Metoffice - ''Vreme, opazovanje, spletne strani'' odraža nedavni napredek v tehnologiji in kako se lahko razvijejo vremenske razmere. Ob istem času vse večje svetovne socialne mreže na spletu omogočajo vsakemu razmeroma enostavno, da se vključijo in delijo svoja vremenska opažanja. Met Office pomaga usklajevati rast vremenskih opazovanj skupnosti v Veliki Britaniji in prosi vsakega naj predloži pripombe. To je mogoče z uporabo vseh orodij brez omejiteve stroškov.
  Website: UK Metoffice
 • European Weather Network
  Website: European Weather Network
 • WeatherCloud prikazuje v realnem času podatke socialne mreže, ki je nastala z več kot 4500 vremenskimi opazovalci s celega sveta. Ima sedež v Evropski uniji.Na razpolago je v 10 jezikih vključno z angleščino in ima zelo lepo grafiko.
  Website: WeatherCloud
 • Weather Underground je verjetno najbolj znano sodelovanje osebnih vremenskih postaj. Prvotno iz ZDA, vendar zdaj zagotavljajo brezplačne spletne informacije o vremenu v realnem času milijonom spletnih uporabnikov po celem svetu. Zavezani so k zagotavljanju najbolj zanesljivih, točnih vremenskih informacij. Njihova state-of-the-art tehnologija spremlja pogoje in napovedi za lokacije po vsem svetu. Velika prednost je, da se lahko vaši vremenski podatki zlahka primerjajo z drugimi podobnimi vremenskimi postajami.
  Website: Weather Underground
 • Slovenska vremenska mreža Slovenia Weather Network je omrežje pripadnikov osebnih vremenski postaj, ki se nahajajo v državi Slovenija.
  Ta postaja je ponosna, da je član mreže SIWN.
  Website: Slovenska vremenska mreža
 • AWEKAS je kratica za Automatisches WEtterKArten System (= sistem za samodejno merjenje vremenskih razmer) in je, kot že ime pove, sistem, ki izdeluje pregledne zemljevide iz vremenskih podatkov, ki jih zagotavljajo sodelujoče zasebne vremenske postaje.
  Podatki so na voljo podjetju AWEKAS od operaterjev vremenskih postaj, ki na svoje spletno mesto naložijo majhno besedilo ali datoteko CSV. AWEKAS samodejno zbira te podatke in jih obdeluje, da zagotovi posodabljanje zemljevidov.
  AWEKAS deluje samodejno in zagotavlja vsako sekundo trenutne podatke o temperaturi, vetru, padavinah, barometričnem pritisku in zemljevide s trenutnimi vremenskimi razmerami in vremenskimi opozorili.
  Sodelovanje pri podjetju AWEKAS je popolnoma brezplačno.
  Website: AWEKAS
 • WeatherlinkIP
  Website: WeatherlinkIP
 • Citizen Weather Observer Program (CWOP) je skupina radijskih operaterjev in drugih zasebnikov v glavnem iz ZDA, ki prostovoljno uporabljajo svoje vremenske podatke za izobraževanje, raziskave in uporabo s strani zainteresiranih strani.
  To je javno-zasebno partnerstvo s tremi glavnimi cilji:
  • tzbiranje vremenskih podatkov, ki jih prispevajo državljani;
  • zagotoviti razpoložljivost teh podatkov za vremenske storitve in domovinsko varnost; in
  • zagotoviti povratne informacije vsem, ki prispevajo podatke in imajo orodja za preverjanje in izboljšanje kakovosti podatkov.

  Dejansko je spletni naslov, wxqa.com, namenjen zagotavljanju kakovosti vremena.
  Website: Citizen Weather Observer Program (CWOP)
 • HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather je skupina podjetij, ki vsak mesec zagotavljajo milijone napovedi prek glavne strani, slike (ali vremenske posnetke) za več deset tisoč spletnih mest po vsem svetu in popolne vremenske strani z blagovno znamko po meri za druge spletne strani da se ujemajo z njihovim videzom. Več kot deset tisoč postaj je zdaj registriranih za sodelovanje v programu osebnih vremenskih postaj, zdaj znanih kot PWSweather.com.
  Website: HAMweather, WeatherForYou, PWS Weather
 • Wetterpage 24
  Website: Wetterpage 24
 • Anything Weather
  Website: Anything Weather
 • MapView
  Website: MapView
 • Geostik
  Website: Geostik

Vremenski podatki so objavljeni na:

Slovenska vremenska mreža

WeatherlinkIP

MapView

Geostik

Oprema, ki se uporablja:

Vremenska postaja
Davis VP2+ ventilirana

Vremenski program
WeatherLink

Vremenski server
Shuttle DS10U5

Ponudnik
Vremensko društvo ZEVS

Davis VP2+ ventilirana

WeatherLink

Shuttle DS10U5

Vremensko društvo ZEVS

Meteorološki podatki vremenske postaje Rakitna so neuradni, meteorološka postaja sama pa ni del državne mrež:e Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO),
je pa vključena v Vremensko društvo ZEVS. Prikazani podatki so izmerjeni točno, vendar so zgolj informativni in nimajo značaja uradnega podatka.

Podatke meri vremenska postaja "Davis VP2+ ventilirana" od 05.03.2011 dalje.

Opozarjamo, da ne prevzamemo odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi nastala zaradi odločitve, sprejete na osnovi teh podatkov!